Golvvärme är perfekt att installera vid renovering eller nybyggnad eftersom komforten ökar i alla rum där du installerar den. Rummet blir varmare till lägre kostnad och det är en miljövänlig värmelösning samtidigt som det ger ett bättre inomhusklimat För att minska installationskostnaderna finns det möjlighet att använda ROT-avdraget.

På Rörpulsen VVS använder vi högkvalitativa varumärken. Våra installatörer har många års erfarenhet av installation av golvvärme. Du som kund ska känna dig extra säker på att du får ett väl utfört golvvärmesystem – kontakta oss idag för experthjälp. Vi erbjuder alltid fast pris.

Fördelar med vattenburen golvvärme

Fördelarna med att använda vattenburen golvvärme är många, även jämfört mot elektrisk golvvärme. Har du redan ett vattenburet värmesystem så är vattenburen golvvärme det mest fördelaktiga valet. Du kan på så sätt sänka temperaturen, känna en behaglig värme, eftersom rummen värms upp med en låg framledningstemperatur. Samtidigt som du spar energi kommer du även att kunna sänka din uppvärmningskostnad.

Golvvärme är praktiskt

Med golvvärme slipper du synen av element och rör utmed med väggarna. Detta ger dig frihet att kunna placera dina möbler som du önskar, samtidigt som städningen blir enklare. Med vanliga element är det viktigt att den varma luften från elementet kan ta sig ”ut” och sprida värmen. Golvvärmen däremot värmer golvet direkt som i sin tur blir ett enda stort element.

Golvvärmeinstallation

Själva installation av golvvärme går relativt fort, och vanligast är att man passar på när man redan renoverar. Om du till exempel ändå ska byta kök eller renovera badrummet, så är det smidigt att passa på att lägga ner golvvärmeslingorna när du ändå renoverar den delen av ditt hus. Det är rekommenderat ifrån Golvbranschens Våtrums Kontroll (GVK) att man överlåter själva installation till en auktoriserad rörmokare.

Golvvärme i badrum

Vanligaste stället att lägga golvvärme är utan tvekan badrummet, speciellt om man har klinkers på golvet. Slipp ett kallt golv! och säg hej till ett varmt och skönt golv! Golvvärme i badrum är ett perfekt val för dig som önskar ett stilrent badrum. Förutom att bidra till ett luftigare intryck så sparar du även plats, samtidigt som badrummet kommer att torka avsevärt snabbare. Vi utför även renovering av badrum vilket gör Rörpulsen till ett perfekt val för dig som önskar att renovera badrummet.

Kostnaden för att installera golvvärme

Kostnad för att installera golvvärme beror på några olika faktorer: Val av fabrikat, golvytans storlek och antal slingor, tillbehör såsom termostater, rumsgivare, appstyrning osv. Elektrisk golvvärme är lite billigare i kostnad när det gäller material, men slår man ut kostnaden över tid så är vattenburen golvvärme det bästa alternativet. Har du redan en värmepump i fastigheten så kommer besparing med vattenburen golvvärme bli ännu mer jämfört med elektrisk golvvärme. Du kan även använda ROT-avdrag för installation golvvärme. Vi erbjuder alltid fast pris.